Start Glavna jela Meso Mesne rolnice sa šampinjonima

Mesne rolnice sa šampinjonima

Mesne rolnice sa pečurkama

  • 70 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 svinjska filea
400 g šampinjona
1 glavica crnog luka
1 jaje
4 kašike prezli
300 ml soka od paradajza
100 ml belog vina
1 kašičica šećera
200 ml juneće supe
mešavina začina
ulje, biber

Priprema:

1. Svinjske file očistiti od žilica, iseći na medaljone, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Šampinjone iseći na listove, a crni luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk pa dodati šampinjone i dinstati na umerenoj temperature dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu.

Teleće rolnice sa kiselim krastavcima

4. Dinstane šampinjone ostaviti da se ohlade, a zatim u njih dodati jaje i prezle te promešati.
5. Na svaku šniclu staviti kašiku fila od pečuraka, a bočne stranice saviti ka unutra i urolovati.
6. Posebno umutiti sok od paradajza, belo vino, juneću supu, šećer i začine po ukusu.
7. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati rolnice sa završecima okrenutim nadole. Preliti ih pripremljenom mešavinom od paradajza da ugreznu i poklopiti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 35 min. Potom skloniti foliju i peći dok meso ne omekša.