Start Deserti Mirisne pitice s jagodama

Mirisne pitice s jagodama

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Za testo:
1 jaje
prstohvat soli
1,5 kašika šećera
½ kockice kvasca
100 g margarina
100 ml mleka
150 ml voda
brašno po potrebi
Za fil:
2 šolje (od 2 dl) jagoda
1 puding od jagoda
150 g šećera
Za preliv:
1 šolja šećera u prahu
2 kašike mleka
1 kašičica ekstrata od vanile

ISPROBAJTE I… Slatke kiflice sa bademima

Priprema:

Testo:
1. U vodu izmrviti kvasac. Dodati pola kašike šećera, promešati i ostaviti da nadođe.
2. U dubljoj posudi sjediniti jaje, so, šećer, otopljen margarin i mleko.
3. Dodati nadošao kvasac, pa postepeno dodajući brašno umesiti glatko testo. Ostaviti ga da odstoji 45 minuta.
Fil:
1. U blenderu izmutiti jagode. Sipati ih u šerpicu, dodati šećer i kuvati dok ne provri.
2. Razmutiti puding s malo vode, sipati u ključale jagode, pa ukuvati fil. Nakon toga ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo premesiti pa podeliti na dva dela. Razviti jedan deo u pravougaonik pa ga premazati filom.
2. Uviti testo u rolat te seći parčad debljine 1-2 cm. Postupak ponoviti s drugim delom testa.
3. U kalup za mafine staviti papirne korpice pa u svaku staviti testo.
4. Ostaviti da naraste oko 30 minuta pa peći 15 minuta na 200°C.
5. Pomešati mleko, šećer u prahu i ektrakt vanile, te preliti pečene mafine.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here