Start Deserti Pite Mrvičasta pita od jabuka i drenjina

Mrvičasta pita od jabuka i drenjina

Krambl pita sa jabukama
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1 kg jabuka
180 g brašna
50 g drenjina
3 kašike meda
3 kašike šećera
½ kašičice cimeta
1 limun
120 g margarina

Priprema:

1. Brašno pomešati sa cimetom, šećerom i 70 g putera. Rukama utrljati margarin u brašno da se dobije mrvičasta struktura.
2. Jabuke očistiti i iseći na kockice veličine oko 1 cm. Na pari otopiti med sa 50 g margarina. A, zatim dodati jabukama i sve promešati da se sastojci prožmu.
3. U pleh izručiti jabuke i ravnomerno ih rasporediti. Odozgo složiti drenjine, a zatim posuti pripremljenim testom.
4. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 40 minuta tj. dok se ne uhvati zlatna korica a voće počne da se topi.
5. Kolač izvaditi iz rerne i poslužiti dok je topao.

Za vas izdvajamo: (hrono) punjene pečene jabuke, jabuke u šlafroku, međumirsku gibanicu, apfelstrudel

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

7 KOMENTARI

  1. Umesto drenjina mozete dodati bilo koje crveno voce, cak je lepse ako se doda nekoliko vrsta crvenog voca a ne samo jedno (jagode, kupine, maline, borovnice).

    • Draga Olivera, imamo različite navike u ishrani i portal se trudi da poštuje izbor čitalaca. Te, iz tog razloga smo u tekstu spomenuli puter iako se u sastojcima i daljem objašnjenju pripreme navodi margarin.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here