Start Deserti Puding i sladoled Mus od bresaka

Mus od bresaka

DH
DH

Sastojci:
– 500 g bresaka iz kompota
– 10 g želatina
– 2 jajeta
– 2 kašike šećera
– prstohvat sveže seckane nane
– 2 dl slatke pavlake
– 1 preliv za kolače

Priprema
1. U blenderu izmiksati 300 g bresaka a preostale breskve iseći na listove i ostaviti sa strane.
2. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
3. Posebno sjediniti jaja i šećer pa kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
4. U kašu od bresaka dodati 1 dl soka iz kompota, nabubreo želatin i smesu od jaja, te dobro izmešati i ostaviti da se stegne.
5. Kad počne smesa da se želira, dodati šlag od slatke pavlake, nanu i polako promešati.
6. Pripremljenu smesu razliti u staklene čaše i ostaviti da se stegne.
7. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice.
8. Kada se fil stegne, preko njega poslagati listove bresaka i preliti prelivom za kolače.

Uživajte!
D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!