Start Glavna jela Savršena musaka: Top 5 recepata za ovo ukusno jelo

Savršena musaka: Top 5 recepata za ovo ukusno jelo

Musaka od tikvica

DH
DH

Sastojci:
– 1 kg mladih tikvica
– 500 g pelata paradajza
– 100 g kečap sa ukusom pice
– 1 glavica crnog luka
– 300 g gaude
– 80 g parmezana
– 2 jajeta
– 1 kašika seckanog bosiljka
– 200 g praške šunke
– 1 kašika šećera
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina, biber

Priprema
1. Tikvice oprati, odseći im vrhove te nožem za guljenje iseći na listove. Zatim ih posoliti i ostaviti da odstoje.
2. Kada tikvice odstoje, ocediti ih od suvišne tečnosti i kratko propržiti na ulju.
3. Crni luk sitno iseckati, pelat paradajza izmiksati, a gaudu izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati pelat paradajza, kečap, bosiljak i začine po ukusu te kratko prokuvati.
5. U jednu trećinu prohlađenog umaka od paradajza dodati jaja i promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno prekriti sosom od paradajza. Potom poslagati listove tikvica i posuti parmezanom, pa sipati malo smese od jaja, naneti red praške šunke i posuti gaudom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti rendanim sirom.
7. Musaku peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!