Start Glavna jela Savršena musaka: Top 5 recepata za ovo ukusno jelo

Savršena musaka: Top 5 recepata za ovo ukusno jelo

Musaka s prazilukom

DH
DH

Sastojci:
– 500 g mešanog mlevenog mesa
– 100 g mocarele
– 3 struka praziluka
– 3 jajeta
– 2 dl pavlake
– 3 dl mleka
– 400 g šampinjona
– 1 glavica crnog luka
– 1 kašika seckanog peršuna
– 1,5 dl soka od paradajza
– 2 čena belog luka
– 1 kašika mlevene paprike
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina, biber

Priprema
1. Crni luk iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati mleveno meso i pržiti dok ne promeni boju.
3. Dodati mlevenu papriku, beli luk, sok od paradajza, peršun i začine po ukusu. Dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Šampinjone iseći na listove i propržiti na malo ulja kako bi omekšali.
5. Praziluk očistiti i iseći na kolutove, a potom kratko prokuvati u slanoj vodi. Sačekati da omekša i ocediti ga od suvišne tečnosti.
6. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko, dodati seckanu mocarelu i promešati.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti, te dno prekriti polovinom praziluka, naneti pola fila od mesa i prekriti polovinom prženih šampinjona. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljen materijal.
8. Pripremljenu musaku preliti mešavinom od jaja i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!