Start Predjela Ostalo Na italijanski način: Punjene tikvice

Na italijanski način: Punjene tikvice

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
4 tikvice
200 g kačkavalja
1 kašika putera
1 manja glavica crnog luka
300 g pelata paradajza
50 g zelenih maslina
3 kašike ulja
bosiljak
origano
mešavina začina

Priprema:
1. Tikvicama odseći drške, a potom ih uzdužno preseći napola. Kašičicom pažljivo izdubiti sredinu i sitno je iseckati.
2. Pelat paradajza iseći na kocke, crni luk i zelene masline što sitnije iseckati.
3. Na otopljenom puteru propržiti crni luk kako bi omekšao, a potom dodati meso tikvica, pelat paradajza, masline, bosiljak, origano i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok svi
sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Izdubljene tikvice kuhinjskom četkicom premazati uljem i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Peći 15 min. u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
5. Zatim ih izvaditi iz rerne i u njih rasporediti polovinu pripremljene smeseod povrća. Prekriti listovima kačkavalja, naneti ostatak smese i završiti sirom.
6. Ovako pripremljene tikvice vratiti u rernu i nastaviti sa pečenjem dok ne porumene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!