Start Glavna jela Na malo drugačiji način: Kuglof sarma

Na malo drugačiji način: Kuglof sarma

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
700 g mlevenog mešanog mesa
1 velika glavica kiselog kupusa
1 glavice crnog luka
100 g pirinča
1 jaje
1/2 kesice začina za sarmu
2 kašike kuvanog paradajza
crvena mlevena paprika
ulje
so, biber

Priprema:
1. U šerpu staviti pirinač i naliti ga s dva puta više vode. Poklopiti i kuvati 5 minuta. Isključiti ringlu, pa ostaviti poklopljeno da pirinač upije tečnost.
2. Crni luk sitno iseckati i ispržiti ga na malo ulja dok ne postane staklast. Dodati mleveno meso, te posoliti i pobiberiti po ukusu.
3. Promešati, dodati oceđen pirinač, crvenu mlevenu papriku po ukusu i sve zajedno dinstati oko 10 minuta uz povremeno mešanje.
4. Začin za sarmu preliti s malo vode, te umešati u meso.
5. Ostaviti fil da se prohladi, a nakon toga dodati jaje i sve dobro izmešati.
6. Kalup za kuglof premazati uljem, te rasporediti listove kupusa tako da se preklapaju a da im krajevi vire preko ivice kalupa.
7. Zatim rasporediti fil od mesa, pa krajevima kupusa prekriti meso. Kuvani paradajz pomešati sa 1 dl vode, te preliti odozgo.
8. U tepsiju sipati oko 2 cm vode, staviti u njega kuglof i prekriti ga alu-folijom.
9. Peći na 200°C oko sat vremena i po potrebi dolivati vodu u tepsiju.
10. Pečenu kuglof sarmu izvaditi iz rerne, ostaviti je da se prohladi, pa pažljivo prevrnuti na tacnu. Poslužiti dok je toplo.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!