Start Deserti Torte Najlepše torte: Ađelina torta

Najlepše torte: Ađelina torta

 

Pixabay

Sastojci:

– 500 g margarina
– 400 g šećera u prahu
– 100 g čokolade za kuvanje
– 100 g kristal šećera
– 4 krem šlaga od vanile
– 200 g mlevenog keksa
– 18 jaja
– 4 dl mleka
za dekoraciju
– 2 šlaga

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti margarin sa 100 g šećera u prahu i otopljenom čokoladom.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati kristal šećera i mutiti mikserom dok se ne dobije čvrst šlag.
3. Posebno umutiti žumanca, 300 g šećera u prahu i mleveni keks.
4. Sva tri fila sjediniti i podeliti na dva dela.
5. Od prvog dela ispeći tri okrugle kore, a drugi deo ostaviti za fil.
6. Krem šlag od vanile umutiti sa mlekom u čvrst šlag.
7. Prvu koru premazati polovinom pripremljenog fila, naneti polovinu krem šlaga od vanile i preklopiti drugom korom. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti sa trećom korom.
8. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, premazati tortu i dekorisati je po želji.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!