Start Deserti Torte Najlepše torte: Beli anđeo

Najlepše torte: Beli anđeo

  • Guliver/Thinkstock

Sastojci:

Za kore
– 15 belanaca
– 30 kašika šećera
– 15 kašika seckanih oraha
– 6 kašika mlevenih oraha
– 3 kašike soka od limuna
Za fil
– 15 žumanaca
– 15 kašika šećera
– 250 g margarina
– 125 g putera
– 300 g mlevenih oraha
– 2 dl mleka
– 100 g čokolade
– 2 banane
– 1/2 limuna
za dekoraciju
– 5 dl slatke pavlake

Priprema:

Kore:
1. Umutiti 5 belanaca učvrst sneg, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati 10 kašika šećera i jednu kašiku soka od limuna.
2. Potom dodati 5 kašika seckanih oraha i 2 kašike mlevenih oraha te polako promešati varjačom.
3. U okruglom plehu obloženom papirom za pečenje na 180 *C ispeći koru. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore.
Fil:
1. Sjediniti žumanca sa šećerom i uz neprestano mešanje kuvati na pari dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti margarin sa puterom pa sjediniti sa ohlađenom smesom od žumanaca i izmiksati.
3. Mlevene orahe popariti vrelim mlekom te sjediniti sa otopljenom čokoladom.
4. Banane izmiksati sa sokom od limuna, sjediniti sa filom od čokolade pa promešati.
5. Na kraju dodati smesu od žumanaca i margarina i promešati.
Finalni postupak:
Tortu filovati na sledeći način: prvu koru premazati 1/3 fila, zatim naneti 1/3 šlaga od slatke pavlake i prekriti drugom korom. Isti postupak
ponaviti još dva puta.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

 
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!