Start Deserti Torte Najlepše torte: Višnja torta

Najlepše torte: Višnja torta

Foto: Thinkstock

Sastojci:

za koru
– 350 g šećera
– 18 kašika vode
– 250 g mlevenog keksa
– 250 g mlevenih oraha
– 200 g margarina
– 100 g čokolade
za fil od višanja
– 800 g kompota od višanja
– 2 kašike gustina
za beli fil
– 400 g pavlake
– 4 dl slatke pavlake
– 2 šlag fiksa
– 100 g šećera u prahu
za čokoladni fil
– 3 jajeta
– 3 kašike šećera
– 200 g čokolade
– 4 dl slatke pavlake

Priprema:

Kora:
Sjediniti šećer i vodu pa prokuvati. Potom skloniti sa šporeta, dodati mleveni keks i orahe, otopljenu čokoladu i margarin. Sve sastojke izmiksati kako bi se dobila ujednačena smesa.
Fil od višanja:
Višnje ocediti od soka a potom 2/3 soka staviti da prokuva. U preostalom soku razmutiti gustin, sipati u ključali sok i kuvati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati višnje i promešati.
Beli fil:
Slatku pavlaku sa šlag fiksom umutiti u čvrst šlag. Dodati mešavinu kisele pavlake i šećera u prahu pa polako promešati.
Čokoladni fil:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Na pari umutiti žumanca sa šećerom, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
3. U ohlađenu smesu dodati šlag od slatke pavlake i sneg od belanaca te polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. U kalup za tortu rasporediti smesu za koru, preko nje sipati fil od višanja i ostaviti da se stegne.
2. Zatim naneti beli fil i na kraju fil od čokolade. Tortu ostaviti u kalupu da se stegne.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!