Start Predjela Ostalo Najmekši mafini sa spanaćem i fetom

Najmekši mafini sa spanaćem i fetom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 12 kom
  • Lako

Sastojci:

375 g brašna
250 g svežeg spanaća
150 g feta sira
1 prašak za pecivo
50 g tvrdog sira po želji
300 ml mleka
2 vrhom pune kašike masti
2 jaja
sveža mirođija

Priprema:

1. Uključiti rernu da se zagreje na 200°C. Spanać oprati, ocediti od vode i na sitno naseckati. Mirođiju usitniti, takođe.
2. Mast umutiti sa jajima da se dobije glatka smesa. Dodati mleko i nastaviti mućenje.
3. U to dodati prosejano brašno, prašak za pecivo, sir isečen na kockice, rendani tvrdi sir, mirođiju i spanać, pa sve umutiti da se sastojci dobro povežu.

Najbolji mafini sa malinama

4. Kalupe za mafine blago premazati mašću pa u svaki kalup usuti po 3 kašike smese. Peći u ugrejanoj rerni oko 25 minuta (najboje je sredinu mafina probosti čačkalicom pa ako je čista kada se izvadi znači da je testo pečeno u suprotnom nastaviti pečenje).
5. Pečene mafine izvaditi na rešetku za hlađenje i ostaviti da se ohlade do sobne temperature.
6. Služiti uz gusti jogurt ili po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!