Start Zanimljivosti Najpopularnije dijete i specijalni režimi ishrane kojih se pridržavaju holivudske zvezde

Najpopularnije dijete i specijalni režimi ishrane kojih se pridržavaju holivudske zvezde

NY: NEW YORK CITY BALLET 2012 SPRING GALA

U svetu šou biznisa gde su izgled i prvi utisak presudni, većina glumica je konstantno na nekom posebnom režimu ishrane kako bi uvek izgledale zanosno.

Pogledajte koje su to najpopularnije dijete, kao i specijalni režimi ishrane kojih se pridržavaju holivudske zvezde.

1. Veganstvo

Poslednjih godina veoma popularna dijeta – veganizam je više od režima ishrane, to je način života i stanje uma. Ovaj specifičan način ishrane isključuje konzumiranje namirnica životinjskog porekla. Ljudi se uglavnom odlučuju za ovaj način ishrane iz ličnih, moralnih načela, a koji se odnosne na očuvanje prirodne sredine, prava životinja, kao i drugih religijskih i duhovnih ubeđenja. Ovaj, možda za neke radikalan stav odnosno način ishrane veoma je popularan u poslednje vreme među holivudskim zvezdama, a Natali Portman, Pamela Anderson, Ališa Silverston, Heder Majls su među prvima koje su započele ovaj režim ishrane.
NY: "MY ONE AND ONLY" PREMIERE

2. Atkinsova dijeta

Ova poznata dijeta, koja se zasniva na proteinima i potpunom isključenju ugljenih hidrata, veoma je popularna među zvezdama zbog svog velikog uspeha. Neke od poznatih ličnosti koje su na ovom režimu ishrane su: Kejt Hadson, Rene Zelveger i Rijana.

3. Dijeta bodovanja

Ovaj program je osmišljen tako da vam pomogne u gubljenju kilaže preko sistema bodovanja. Uz ovu dijetu potrebno je da vodite dnevnik, redovno vežbate i koristite digitron za računanje bodova. Nekima naizgled deluje komplikovano, ali poznate ličnosti su veoma zadovoljne ovom dijetom.
bijonse

4. Detoks dijeta

Osim što pomaže u skidanju masnih naslaga, program detoksikacije je dobar i za očuvanje zdravlja, pa neke od poznatih ličnosti vole da primene ovaj režim kako bi očistili organizam od toksina, ali i da izgube koji kilogram. Bijonse i Denzel Vošington su pristalice detoks dijete.

5. Vegetarijanstvo

Isto kao i kod veganskog načina ishrane, ova dijeta je više stil života. U zavisnosti od izbora, neki vegetarijanci pored ishrane koja obiluje povrćem i voćem, povremeno konzumiraju mlečne proizvode i jaja. Neki od poznati vegetarijanaca su Pol Makartni, Edi Veder i Kristina Aplgejt.
jlo-sipa_00684161_000123
6. Dijeta po krvnim grupama

Holistički pristup u ishrani koji je zasnovan na dijeti prema krvnim grupama osmislio je Peter D. Adamo, a dijeta je veoma popularna među zvezdama. Gvinet Paltrou, Dženifer Lopez i Elizabet Harli su samo neke od holivudskih zvezda koje primenjuju ovaj način ishrane.

7. Faktor 5 dijeta

Ova dijeta je specijalo osmišljena za holivudske zvezde koja prati njihov naporni radni dan, osmišljena od strane Harlija Pasternaka, a sada je sve popularnija i među običnim svetom. Zvezde koje se pridržavaju ovog režima su Džesika Simpson i Kanje Vest.

8. Dijeta “na svaka 3 sata”

Glavna “caka” kod ove dijete jeste upravo to da se jede na svaka tri sata, najmanje pet obroka na dan. Upravo zbog ovakvog zdravog pristupa ishrani i činjenice da nikad niste gladni, poznate ličnosti Holivuda ovu dijetu vole i primenjuju, a neke od njih su Džesika Bel, Hajdi Klum i još mnoge druge.

9. Lanč paket dijeta

Originalna ideja engleskog fitnes trenera Simona Lovela se sastoji u tome da sve što želite da pojedete u toku dana treba da vam stane u kutiju koju ste namenili za ručak. Naravno kutija ne treba da bude velika i trebalo bi da je napunite zdravim namirnicama, uz dozvoljene slatkiše ili druge manje zdrave namirnice. Sam koncept dijete se sastoji u tome da sve što se spakovali, odnosno stavili u kutiju rasporedite u više manjih obroka na dan. Kameron Dijaz je jedna od zvezda kojoj se ova dijeta najviše dopada.
Izvor: 24sata.rs
Foto: Sipa, Fame, Beyonce.com

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!