Start Predjela Ostalo Namaz s paprikom

Namaz s paprikom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
2 crvene paprike
250 g polumasnog svežeg sira
2 kašike maslinova ulja
50 g putera
100 g krastavaca
1 čen belog luka
so, biber

ISPROBAJTE I…

Namaz od mladog sira i graška

Namaz od sremuša i sira

Priprema:
1. Paprike prerežite napola i odstranite im središnji deo s košticama. Operite ih pa ih po dužini prerežite na četvrtine.
2. Zatim ih položite na rešetku tako da kora bude okrenuta prema gore pa ih pecite u rerni na 220°C. Pecite ih dok se na kori ne pojave smeđi mehurići.
3. Izvadite paprike iz rerne, stavite ih u plastičnu vrećicu i zatvorite. Nakon nekog vremena izvadite ih, ogulite i narežite na kockice.
4. Svež sir kremasto izmešajte s uljem i puterom. Umešajte i papriku narezanu na kockice. Operite krastavac, sitno ih isecite i dodajte u smesu.
5. U namaz dodajte sitno iseckan beli luk, te posolite i pobiberite po ukusu. Kratko držite u frižideru pa nakon toga poslužite s pecivom ili hrskavim punozrnatim hlebom.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here