Start Kako napraviti Napravite sami – aromatična ulja

Napravite sami – aromatična ulja

Začinsko ulje sa ljutom paprikom
Foto: Stockfood

Aromatično ulje je pravi prijatelj vaše kuhinje jer njime lako i brzo možete oplemeniti omiljenu salatu, meso ili ribu.

Sve što je potrebno jeste kvalitetno, devičansko maslinovo ulje i omiljeni začini.
Litar maslinovog ulja zagrejati pa dodati npr. očišćen čen belog luka, ljutu papričicu, korijander i biber u zrnu, grančicu ruzmarina ili lavande. Sve promešati i ostaviti da se ohladi. Ulje i začine usuti u staklenu flašu i ostaviti da odstoji 14 dana.
Ovako pripremljeno ulje čuvati na hladnom mestu, gde može izdržati i do godinu dana. Začine prilagodite svojim ukusima i uživajte u sjajnim aromama.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!