Start Kako napraviti Napravite sami testo za pitu!

Napravite sami testo za pitu!

ThinkStock
ThinkStock

Sastojci:
– 1kg mekog belog brašna
– pola kašičice soli
– 1 jaje
– 1/2l vode

Priprema
Prosejte brašno, stavite ga u dublju posudu, napraviti udubljenje na sredini i ubaciti so i jaje. Polako sipati vodu istovremeno mešajući brašno. Od navedene količine trebalo bi da se dobiju tri lopte. Kada smo dobro umesili testo, izvaditi ga na brašnom posuti sto i mesiti s obe ruke. Ne treba preterivati sa posipanjem brašnom, da ne postane pretvrdo, mesiti ga dok ne prestane da bude lepljivo.

ThinkStock
ThinkStock

Od ukupne količine testa odvojiti tri lopte i ostaviti ih da odmore desetak minuta. Nakon toga ponovo premesiti sve tri lopte, tada ćete već pod rukom osetiti da je testo znatno mekše. Ponovo napraviti lopte, premazati ih uljem i ostaviti na toplom da odmaraju oko sat vremena.

ThinkStock
ThinkStock

Za razvijanje testa potreban vam je veći sto prekriven čaršavom i posut brašnom. Posuti brašnom oklagiju i razvući testo koliko god je moguće. Toplim uljem poprskati razvučeno testo i razmazati po čitavoj površini (ovo je veoma važno da testo ne bi pucalo). Rukama razvući testo preko čitavog stola, lagano, da vam ne bi pucalo. Ovako dobijeno testo možete filovati čime god želite.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!