Start Restoranski vodič Nataša Maza: Jela sam sladoled koji se sprema sa tečnim azotom!

Nataša Maza: Jela sam sladoled koji se sprema sa tečnim azotom!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Atraktivna folk pevačica Nataša Maza koja je u svojoj ispovesti priznala da je rođena kao muškarac, ne prestaje da intrigira domaću javnost, kako svojim učešćem u rijalitiju “Parovi”, tako i svojim kontroverznim izjavama.
Iako genetiku “krivi” za svoju vitku figuru, Nataša i te kako vodi računa o ishrani: na njenoj trpezi uglavnom se nalaze ukusne i zdrave namirnice, mada, kako priznaje – to nije uvek lak posao.

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Generalno sam osoba koja ne provodi mnogo vremena u kuhinji pa shodno ome i nisam nešto snalažljiva u kuvanju. Naravno, za neke osnovne potrebe naučila sam da spremim ono što volim, a ne zahteva veliko zalaganje.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si bila izbirljiva?
Mnogi mirisi i ukusi me podsećaju na detinjstvo. Nisam bila preterano izbirljiva. Sećam se da nikada nisam htela da jedem kupus, a to se donekle zadržalo i dan danas. Prvo što mi pada na pamet jesu bakine krofne čiji miris osećam i dan danas. Tu je i mamina musaka, a to jelo mi je i sada omiljeno.

Omiljeni restoran, preporuka
restoran-dvoriste-3
Uvek volim da probam nešto novo pa shodno tome često menjam restorane. Izdvojiću par njih u kojima me je oduševila kako hrana a tako i ambijent. Na prvo mesto stavljam restoran u hotelu “Radisson” gde sam jela najukusniju piletinu do sada i sladoled spreman sa tečnim azotom. Inače, jako lep restoran i sa pravom nosi sve svoje zvezdice.
Drugi restoran je “Dvorište” koji me je oduševio svojim autentičnim ambijentom, a naravno i meni im je na zavidnom nivou. U tom restoranu toplo preporučujem salatu sa lososom i nezaboravnu krempitu.

Kad si u inostranstvu, šta obično jedeš?
Kad god sam negde vani volim da probam hranu koja je specifična za kraj u kome se nalazim. A zbog toga sam vrlo često ostajala i gladna.

Da li vodiš računa o ishrani?
Imam tu sreću pa mi je genetika takva da što se tiče kilaže, ne moram puno da vodim računa o tome. Mada ja i ne jedem puno pa mi je i to olakšavajuća okolnost. Naravno, trudim se da se hranim kvalitetno, ali ne ide mi baš uvek od ruke.

Omiljena kuhinja

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nemam omiljenu. Volim neka određena jela koja pripadaju različitim kuhinjama. Volim musaku na sve načine, piletinu u raznim oblicima, paste, a moram da priznam da sam i ljubitelj klasičnog roštilja.

Slani ili slatki specijaliteti?
Između slanog ili slatkog uvek se odlučujem za slano, i tako od malena.

Da li postoji nešto što nikada ne bi pojela?
Uvek mi je izazov da probam nešto novo, a od ukusa zavisi da li ću se tome nekad vratiti, dakle ne postoji.

Podeli sa nama omiljeni recept
Jedna od stvari koju ja volim da jedem, a znam i da spremim jesu šnenokle. Svi znamo kako se one prave , zanimljivost je to da ja prvo poređam plazma keks pa onda preko keksa ređam šne i fil. Topla preporuka svima koji to nisu probali.

Šnenokle
Sastojci: 1l mleka, 4 jaja, 7 kašika šećera, 2 kesice vanillin šećera, 2 kašike brašna, 200 gr plazma keksa.

Priprema
Žumanca odvojiti od belanaca. Mikserom čvrsto umutiti belanca i kuvati ih u mleku na tihoj vatri, trudeći se da se skuvaje sa svih strana. Gotove knedle od belanaca rešetkom vaditi u posudu u kojoj smo poređali plazma keks i u kojoj ćemo služiti gotov kolač. Zatim umutiti žumanca sa šećerom i vanil šećerom. Mutiti do god žumanca ne posvetle i ne zapenušaju se. Smesi dodati brašno, promešati, a zatim usuti nekoliko kašika vrelog mleka (onog u kojem smo kuvali knedle). Smesu dodati u ključalo mleko i mešamo sve dok ne dobijemo željenu gustinu. Gotove knedle preliti ovim filom. Šnenokle pre služenja ohladiti u frižideru.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!