Start Trikovi i saveti Naučite kako da isečete pile za minut

    Naučite kako da isečete pile za minut

    Lako je, trebaju vam oštar nož i daska. Krenite od grudi…I čuvajte vaše prste – oni vam trebaju za nešto drugo, ne za ručak.

    Foto: Gulliver/Thinkstock
    Foto: Gulliver/Thinkstock

    A kada isečete pile napravite pileća krilca kao u KFC-u ili pileća krilca u lepljivom sosu.

    Piletina se može pripremati na razne načine, ali ako vaše jelo nije ispalo onako kako ste očekivali, možda niste znali sledeće cake:

    – Piletinu nemojte odmrzavati na sobnoj temperaturi, već u posudi s hladnom vodom.

    – Nemojte je peći direktno iz frižidera, već meso ostavite bar 15 minuta na sobnoj temperaturi.

    – Pre pečenje meso posolite ispod kožice.

    – Ukoliko piletinu grilujete, namažite je mešavinom soli, smeđeg šećera i aleve paprike.

    – Ne prevrćite meso u tiganju sve dok se lepi.

    – Ne secite pečenu piletinu dok je vruća: parčiće secite nakon pet minuta, a celo pile tek posle 20 minuta od vađenja iz rerne.

    I još nešto, piletina se jede prstima, ali i u tome treba imati stila. Kliknite na VIDEO i pogledajte kako da to izvedete damski.

    Prijatno!

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!