Start Preporučujemo Neda Ukraden: Gurman s merom

Neda Ukraden: Gurman s merom

Foto: svet.rs
Foto: svet.rs

Bila sam u zabludi da se hranim zdravo
Imala sam običaj da, kad nemam vremena za konkretan ručak, umesto brze hrane pojedem salatu “Caprese” (mocarela, paradajz, maslinovo ulje, balzamiko…). Ispostavilo se da ne smem jesti ni paradajz ni sir.
U skladu s rezultatima testa, izbacila sam iz ishrane proizvode od pšenice, mleko i mlečne proizvode, paradajz, papriku, crni i beli luk, svinjetinu, jagnjetinu i teletinu… Najteže sam podnela saznanje da se moram odreći kafe, bez koje ne mogu da funkcionišem, tim pre što imam nizak pritisak. Na predlog da pijem kafu bez kofeina, moja prva reakcija bila je: “To mora da je katastrofa od ukusa!” Zapravo, kafa bez kofeina je fantastična, te već duže vreme samo nju pijem. Sve u svemu, otkad sam uklonila alergene iz namirnica, niti idem lekaru niti pijem lekove.

Može i tako
Ne koristim belo brašno niti šećer. Kad treba nešto da zasladim, uzmem fruktozu. Hladnoceđeno maslinovo ulje upotrebljavam za salate i hladna jela, a ulje od koštica grožđa za termičku obradu namirnica.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!