Start Glavna jela Meso Nedeljni ručak: Pečena piletina s krompirom i medom

Nedeljni ručak: Pečena piletina s krompirom i medom

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Sastojci:
– 1 celo pile
– 20 g putera

Preliv:
– 30 g meda
– 20 g senfa
– kari
– čili sos

Prilog:
– 300 g krompira
– 200 g šampinjona
-300 g brokolija
– dodatak jelu
– crvena mlevena paprika

Priprema:
Med, senf, kari i čili sos pomešati, promešati i napraviti preliv. U vatrostalnu činiju premazanu puterom, staviti celo pile i krompir isečen na polovine. Preliti prethodno pripremljenom prelivom, pokriti folijom i peći u rerni 40-ak minuta na 200*C. Izvaditi iz rerne, skinuti foliju i dodati brokoli i šampinjone. Začiniti mešavinom dodatka za jelo i crvenom mlevenom paprikom. Vratiti u rernu i peći još 20-ak minuta. Servirati medeno pile uz prilog od povrća ili hrskav hleb i poslužiti toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!