Start Glavna jela Povrće Nedoljivo ukusna fritata s kulenom

Nedoljivo ukusna fritata s kulenom

Foto: Bakina Kujna

  • 25 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

9 krupnih jaja
100 ml mleka
nekoliko cvetova brokolija
1 crvena paprika roga
3 struka mladog luka
150 g mocarele
80 g kulena
so, biber
ulje

Priprema:

1. U dubljoj posudi umutiti jaja s malo mleka i prstohvatom soli.
2. Cvetove brokolija iseći na manje komade, mladi luk i crvenu papriku očistiti i iseći na kolutove, kulen i mocarelu na kockice.
3. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti polovinu mladog luka i paprike. Rasporediti cvetove brokolija, pa preko njih sipati smesu od jaja i mleka.
4. Preko jaja posuti preostalu papriku i mladi luk, a potom dodati kačkavalj i mocarelu. Pržiti nekoliko minuta dok donja korica ne porumeni.
5. Dok se jaja prže, ugrejati rernu i podesiti da radi samo gornji grejač. Polupečenu fritatu ubaciti u rernu i nastaviti s pečenjem oko 5 minuta dok korica ne porumeni.

Preporučujemo i recepte za omlet fritatu sa tikvicama, fritatu sa lososom i spanaćem, fritatu karbonare, …

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!