Start Kuhinje sveta Neodoljivo bavarsko pecivo!

Neodoljivo bavarsko pecivo!

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
600 g brašna
300 ml vode
10 g kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 kašike ulja
Barenje
1 l vode
2 kašičice sode-bikarbone
Posipanje
morska so

Priprema:

1. Brašno i so dobro promešati.
2. U manjoj posudici izmrviti kvasac, dodati šećer i 150 ml vode pa promešati i ostaviti da zapeni.
3. Spreman kvasac dodati u brašno i promešati varjačom. Zatim, dodati ostatak vode i ulje pa zamesiti elastično i za rad pogodno testo.
4. Prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu da se duplira.
5. Testo premesiti i podeliti na 8-10 jufkica i premesiti.
6. U dublji sud naliti vodu i sačekati da provri pa dodati sodu-bikarbonu.
7. Pripremljene jufkice spuštati rešetkastom kašikom i kuvati oko ½ minuta.
8. Na pleh obložen papirom za pečenje ređati obarene jufkice, raseći ih unakrst, posoliti i staviti da se peku u ugrejanu rernu na 200º oko 15 minuta.
9. Pečeno pecivo poslužiti uz sirni namaz ili po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!