Start Predjela Peciva Neodoljivo koktel-pecivo sa parmezanom

Neodoljivo koktel-pecivo sa parmezanom

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 105 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

300 g mekog brašna
200 g parmezana
100 g putera
4 kašike pavlake
100 ml mleka
1 prašak za pecivo
1 jaje, so

Priprema:

1. Parmezan izrendati na sitno rende.
2. U posudi za mešenje sjediniti puter, pavlaku, 150 g rendanog parmezana, mleko, malo soli po ukusu, polovinu brašna i prašak za pecivo. Potom dobro izmešati da se dobije fina kremasta smesa. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru 60 min.
3. Odstojalo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1,5 cm. Zatim pomoću odgovarajućih modli vaditi testo.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pogačice. Premazati umućenim jajetom i posuti preostalim parmezanom. Peći u zagrejanoj rerni na 250˚C oko 15 minuta tj. dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!