Start Deserti / Torte i kolači Nodi karamel

Nodi karamel

Clipboard16

Priprema :
Kore:
1. Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera i 2 žumanceta, pa umešati 2 kašike brašna i 100 g mlevenih oraha.
2. Sjediniti, pa uliti u pleh obložen pek-papirom i peći na 200 °C dok ne porumeni. Na isti način ispeći još jednu koru.
3. Rastopiti 300 g mlečnih karamel bombona sa 2 dl mleka, pa preliti gotove kore.
Fil:
1. Mleko ostaviti da provri, a žumanca umutiti sa šećerom i pudingom od karamela, pa ukuvati u ključalo mleko.
2. Mešati dok se ne zgusne, pa skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Penasto umutiti margarin, pa ga sastaviti sa ohlađenim kremom. Podeliti fil na dva dela, pa u jedan dodati otopljenu čokoladu.
4. Karamel čokoladice iseckati.
Finalni postupak:
Tortu filovati na sledeći način: kora, čoko-fil, posuti seckanim čokoladicama, karamel fil, kora. Ukrasiti fondanom ili šlagom.

Recept Renate Fišer iz Novog Miloševa
Recept Renate Fišer iz
Novog Miloševa

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!