Start Vina regiona Nova obuka za somelijere u Novom Sadu!

Nova obuka za somelijere u Novom Sadu!

Jubilarana, 20. profesionalna obuka za somelijere u Novom Sadu počinje 22. septembra. Organizator je Udruženje somelijera Vojvodine, koje je deo nacionalne asocijacije somelijera SERSA i međunarodne asocijacije somelijera ASI sa sedištem u Francuskoj.

Foto: Guliver/Thoinkstock
Foto: Guliver/Thoinkstock

Kroz obuku vojvođanske asocijacije od 2008. godine do sada je prošlo preko tri stotine polaznika, od kojih je više od polovine steklo međunarodo priznat sertifikat i posatlo aktivni član Udruženja.
Vuk Štefanović, diretkor obuke USV-a, ističe: “Naše udruženje je svojevrsan rasadnik poznavaoca vina, pošto osim profesionalnih somelijera koji rade u ugostiteljskim objektima, na brodovima i u inostranstvu, među našim članovima su i turizmolozi, vinogradari, vinari, vinski novinari, ali i ljubitelji vina koji žele da se nauče nešto više uz kvalitetno druženje”.
Kako navode u USV-u, tokom njihove obuke plaznici imaju priliku da probaju preko 120 različitih vina iz svih delova sveta, različitih stilova i kvaliteta, kao i da posete nekoliko vinarija u Srbija.
Tokom dva meseca obuke budući vinski stručnjaci će od enologa, vinogradara i drugih stručnjaka učiti o vinskim regionima sveta, pravilnom posluživanju, čuvanju i uparivanju vina sa hranom, pravilnoj degustaciji i svemu onom ešto čini vinsku kulturu.
Svi zanteresovani da postanu sertifikovani somelijeri, mogu da se obrate za više informacija na mejla adresu office@vosom.org ili telefonski broj 062/264 421.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!