Start Glavna jela Meso Obavezno isprobajte – kobasice s džemom od crnog luka

Obavezno isprobajte – kobasice s džemom od crnog luka

Foto: Stockfood
Foto: Stockfood
  • 50 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 kg dimljenih kobasica
Džem
4 glavice luka
4 kašike balsamico sirćeta
4 kašike meda
1 čen belog luka
1 kašika putera

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

1. Kobasice oprati i dobro osušiti. Svaku kobasicu bocnuti čačkalicom na 2-3 mesta.
2. Ugrejati grill ploču i premazati slaninom da se malo zamasti. Poređati pripremljene kobasice i peći ih na višoj-srednjoj temperaturi uz redovno okretanje (nikako ih ne treba bockati).
Džem
1. Crni luk oljuštiti i iseckati na tanke kriške.
2. U tiganj dodati puter i razgrejati ga na umerenoj temperaturi.
3. Dodati iseckan crni luk i pržiti na laganoj vatri uz stalno mešanje.
4. Kada je luk svenuo i postao karamelizovan dodati med i sirće, promešati i smanjiti temperaturu na najniži podeok. Ostaviti da se lagano dinsta dok se luk ne skuva i poprimi džemastu strukturu.
5. Izvaditi iz tiganja, sipati u teglu i ostaviti da se potpuno ohladi.
Finalni postupak
1. Pečene kobasice poslužiti uz džem od crnog luka i npr. pita hleb.

Savet: Džem čuvati u frižideru do 3 nedelje.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!