Start Predjela Peciva Odličan izbor za užinu: Pogačice s kikirikijem

Odličan izbor za užinu: Pogačice s kikirikijem

Foto: Bakina kujna
Foto: Bakina kujna

Sastojci:
500 g mekog brašna
1/2 kocke svežeg kvasca
1 jaje + 1 za premazivanje
1 dl mleka
1 kašičica šećera
1,5 dl jogura
100 g kikirikija
80 g putera
1 kašičica soli
susam

Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, kašičicu šećera i brašna s izmrvljenim smežim kvascem. Razmutiti da ne ostanu grudvice i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglu sipati polovinu brašna, dodati so i promešati. Sipati nadošao kvasac i jogurt, ubaciti omekšali puter, jaje i mleveni kikiriki, te rukom sve izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i po potrebi mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na brašnom posutoj radnoj površini. Modlom u obliku srca oblikovati pogačice. Poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne porumene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!