Start Zanimljivosti Omekšajte puter za tili čas

Omekšajte puter za tili čas

Ukoliko ste rešili da napravite neki slatkiš, i baš u tom trenutku otkrili da vam se puter nije odmrzao, ne odustajte, donosimo vam rešenje.

Foto: Thinkstock

Poslužite se jednostavnim trikom uz pomoć kog će puter omekšati za tili čas.

Za trenutno omekšavanje smrznutog putera sve što vam treba jesu rende.

Narendajte komad smrznutog putera, kao što biste uradili s komadom tvrdog sira, pa pustite da odstoji 30 do 60 sekundi, a zatim nastavite s pripremom kolača.

Narendani puter trenutno se omekšava, a taj postupak ujedno olakšava mešanje putera s drugim suvim sastojcima poput brašna i šećera.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!