Start Zanimljivosti Osvežavajuće i zdravo: Napravite sami vodu s ukusom!

Osvežavajuće i zdravo: Napravite sami vodu s ukusom!

voda s ukusom

Tokom vrelih letnjih dana zaboravite na gazirana pića i zaslađene sokove. Pronađite sebi zdravije piće, koje će vas sigurno rashladiti, a bićete i manje žedni. Naš predlog je voda sa ukusom, koju ćete sami napraviti.

Već nekoliko godina u prodavnicama možete pronaći razne vode sa ukusom. Slatke su i osvežavaju, ali ako ste na posebnom režimu ishrane ili pazite na liniju, proverite na etiketi koliko imaju kalorija i masti, jer su one često dodatno zaslađene. Najbolje je da kod kuće napravite veće količine svoje vode sa ukusom, tako da u frižideru imate uvek nešto za rashlađivanje.

Apsolutno svako voće koje imate kod kuće možete staviti u vodu. Jagode, maline, kivi izgnječite viljuškom i bokal sa vodom stavite u frižider. Citrusi se u ovim kombinacijama podrazumevaju. Nemojte se zadržati samo na kriškama limuna, dodajte i narandže ili grejp.

Ukoliko volite ledeni čaj, eto još jedne ideje za odlično osvežavajuće piće. Stavite nekoliko kesica ili kupite čaj u rinfuzi, prokuvajte ga, pa stavite u frižider. Posle samo procedite vaš napitak i iscedite nekoliko kapi limuna. U vodu možete dodati i začinsko bilje, popust nane ili lavande.

Voda je najzdravije piće na svetu i to iz razloga jer utiče na glavobolju, čisti organizam od toksina, smanjuje rizik od srčanog udara i čisti kožu. Ukoliko ne pijete često vodu, napravite sebi različite vode sa ukusom i tako ćete je sigurno piti češće.

Autor: Life Content

Foto: Pinterest

 

 

 

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!