Start Zanimljivosti Otkrijte zašto je opasno polizati kašiku smese za kolače

Otkrijte zašto je opasno polizati kašiku smese za kolače

cokoladna glazura

Ovaj neodoljiv ritual u toku pripreme kolača zapravo krije opasnost, kažu stručnjaci.

Većina nas voli da poliže kašiku dok pravi kolač, ali koliko je to zaista opasno i može li nam zaista pozliti od toga?

Može, kažu stručnjaci. Kao i od svake hrane u kojoj su sastojci sirova jaja. Kao na primer mus od čokolade, razni prelivi i sl.

Smesa od sirovih jaja nosi rizik od salmonele, bakterije koja uzrokuje proliv, povraćanje i ostale ružne simptome. Jedini siguran način za izbeći salmonelu jeste termička obrada jaja, pa su preporuke da se svako jaje pre konzumiranja obradi.

Izvor: stvarukusa.rs

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!