Start Zanimljivosti Ova hrana se čuva van frižidera!

Ova hrana se čuva van frižidera!

131282622552519b5e3afa4836315913_640x427
Postoje namirnice koje je bolje čuvati na sobnoj temperaturi, nego u frižideru. Ovo su neke od njih…
Krompir: Čuvajte ga u ostavi, u papirnim kesama i tako će duže trajati. Niže temperature negativno utiču na ukus krompira.

Crni luk: Neophodno mu je cirkulisanje vazduha, pa ga držite u mrežastoj kesi u kojoj ste ga i kupili, ali nikako u blizini krompira koji ispušta vlagu i gasove koji mogu da ubrzaju truljenje.

Beli luk: Čuvajte u ostavi, na sobnoj temperaturi i potrajaće i do dva meseca.

Paradajz: Ako stoji u frižideru može da izbledi. Najbolje je da ga držite na sobnoj temperaturi u plastičnim kesama, a ako želite da ubrzate njegovo sazrevanje, stavite ga u papirnu kesu.

Ljuti umaci: Ovo je iznenađujuće, ali ljuti umaci mogu da vam potraju i do tri godine kada ih čuvate u ostavi.

Izvor: Novosti

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!