Start Glavna jela Morski plodovi Ovako pripremljene lignje neće biti žilave – pržene lignje

Ovako pripremljene lignje neće biti žilave – pržene lignje

Pržene lignje
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 20 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ kg lignji
50 g gustina
80 g brašna
so, biber
250 ml ulja

Priprema:

1. U široj posudi pomešati gustin, brašno, so i biber prema ukusu.
2. Lignje očistiti i narezati na kolutove širine 1 cm te ih uvaljati u mešavinu gustina i brašna.
3. U dubljem tiganju zagrejati ulje i pažljivo spuštati lignje. Pržiti ih do 3 minuta u dobro zagrejanom ulju.
4. Pržene lignje izvaditi iz tiganja i odložiti na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
5. Poslužiti toplo uz krišku limuna ili umak po želji.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!