Start Zanimljivosti Ove namirnice će vam pomoći da skinete zimske kilograme

Ove namirnice će vam pomoći da skinete zimske kilograme

ThinkstockPhotos-466206799

Leto je odmah iza ćoška, a ova zima nije nimalo bila prijatna, pa nije bilo moguće, a ne pojesti malo više. Upravo zato vam predstavljamo recepte koji će vam pomoći da za tili čas skinete suvišne kilograme.

Jagode

Em što su slatko voće kao stvoreno za uživanje, jagode mogu znatno da vam pomognu pri mršavljenju. Najnovije istraživanje je potvrdilo da osobe koje jedu osam grama više vlakana, gube pola kilograma na 1.000 unetih kalorija. Na vašu sreću, jagode su prepune vlakana, te možete da ih jedete svakodnevno.

Jaja

Prepuna su proteina pa se lako zasitite. Ukoliko za doručak jedete jaja, videćete da ste znatno sitiji, pa samim tim smanjujete unos druge hrane.

Zelena salata

Salata je prepuna vode koja vam pomaže da se što pre zasitite, pa ukoliko je pojedete pre glavnog jela, malo manje ćete jesti i samim tim se nećete debljati. Ukoliko ne volite salatu, istu stvar ćete postići i konzumiranjem supe od povrća.

Pečurke

Em što imaju ukus mesa, pečurke takođe u sebi nose određene faktore i masnoću crvenog mesa. Istraživanja su pokazala da ukoliko pojedete porciju pečuraka, zasitićete se isto kao da ste pojeli porciju mesa.

Izvor: 24sata
Foto: Thinkstock

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!