Start Zanimljivosti Ovih deset namirnica mogu da zamene dve čaše vode dnevno!

Ovih deset namirnica mogu da zamene dve čaše vode dnevno!

Zlatno pravilo koje lestvicu zdravlja i optimalne težine drži pod kontrolom je konzumacija osam čaša vode dnevno, što se brojnim ljudima čini kao nemoguć zadatak. Ali nutricionisti ističu kako čak 20 posto dnevnog unosa vode može da se zameni krutom hranom, tačnije voćem i povrćem koje sadrži najmanje 90 posto vode u svom sastavu.

Grejp

Sadržaj vode: 90.5%
Grejp pomaže da se smanji holesterol i suzi struk, a istraživanja su pokazala kako jedan grejp dnevno smanuje loš holesterol za čak 15 posto. Osim toga pola grejpa pre svakog obroka, pokazalo se na ispitanicima, uticalo je na gubljenje 1.5 kilograma tokom 12 nedelja dijete. Grejp sagoreva masnoće i reguliše šećer u krvi, čime je odličan saveznik u borbi sa preteranim zalogajima.

Salata kristalka
Sadržaj vode: 95.6%
Kristalku nutricionisti često skidaju s liste poželjnog povrća jer je nutritivno siromašna, dok kada je u pitanju udeo vode prednjači kao jedna od najvećih riznica tečnosti. Osim u salatama, možete je koristiti kao omot za zalogaje sa svežim sirom, humusom ili piletinom, na ovaj način potpuno možete smanjiti potrebu za konzumiranjem hleba.

Lišće celera
Sadržaj vode: 95.4%
Celer ima jako malo kalorija, samo šest po stabljici, dok njegova vlakna i voda pomažu da se kontroliše osećaj gladi i apetit. Celer sadrži folate i vitamine A, C i K, dok zahvaljujući visokoj količini vode, celer neutralizuje želudačnu kiselinu i često se preporučuje kao prirodno sredstvo protiv gorušice i izlučivanja kiseline.

Paradajz
Sadržaj vode: 94.5%
Kriške i kockice paradajza uz malo sira mogu biti izvrstan međuobrok, dok glavnom obroku podižu nivo korisnosti za telo. Paradajz sadrži gotovo 95 posto vode u svom sastavu zbog čega ekspresno hidratizuje telo.

Zelena paprika
Sadržaj vode: 93.9%
Paprike svih boja zapravo imaju visok sadržaj vode, ali zelene paprike ih predvode, dok žute i crvene imaju nešto manji sadržaj vode (približno 92% vode). Paprike su savršena grickalica pre večere, ili tokom dana kada vas uhvati želja za ukusima.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here