Start Zanimljivosti Ovo su namirnice koje najčešće pruzrokuju alergijske reakcije

Ovo su namirnice koje najčešće pruzrokuju alergijske reakcije

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Ovo je lista derivata alergena:
1. Žitarice koje sadrže gluten
* pšenicni glukozni sirup uključujući i dekstrozu i njene proizvode
* pšenicni maltodekstrin, ječmeni glukozni sirup
* žitarice koje se koriste za dobijanje alkohola

2. Jaja
* lizozom koji se koristi za bistrenje vina
* albumin za bistrenje piva, jabukovče i vina

3. Ribe
* riblja želatina kao nosač za vitamine i arome
* riblja želatina za bistrenje piva, jabukovače i vina

4. Soja
* potpuno rafinisano sojino ulje imasti
* prirodna smesa tokoferola (E306), d-a tokoferola, d-a tokoferola acetate, d-a tokoferola sukcinata – izdvojeni
* fitosteroli I fitosterol estri – biljni stanol estri proizvedeni iz sterola ulja soje

5. Mleko
* surutka koja se koristi za pripremu alkoholnih destilata
* laktitol
* kazein za bistrenje jabukovače i vina

6. Orašasti plodovi – koštunjavo voće
* koji se koriste za proizvodnju destilovanih alkoholnih pića
* koji se koriste (lešnik, orah) za aromatizovanje alkoholnih pića

7. Celer
* ulje lista i semena
* oleoresin semena

8. Gorušica
* ulje semena
* oleoresin semena

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!