Start Glavna jela Supe i čorbe Paradajz čorba s kelerabom

Paradajz čorba s kelerabom

DH
DH

Sastojci:
– 1 veća keleraba
– 2 šargarepe
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 80 g celera
– 60 g kupusa
– 5 dl soka od paradajza
– bosiljak
– 3 kašike ulja
– mešavina začina

Priprema
1. Kelerabu, šargarepu i celer očistiti i izrendati na krupno rende.
2. Crni luk iseći na kockice, kupus iseći na rezance a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk a zatim dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je povrće napola dinstano, sipati sok od paradajza i istu količinu vode i kuvati dok ne proključa. Zatim dodati kelerabu i kupus i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati bosiljak i začine po ukusu.

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!