Start Predjela Testenina Pasta s paprikom

Pasta s paprikom

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 400 g špageta
– 5 pečenih crvenih paprika
– 3 čena belog luka
– 1/2 veze peršuna
– 1 glavica crnog luka
– 2 pune kašike ajvara
– 20 g mesnate slanine
– 40 g parmezana
– so
– mešavina začina
– ulje

Priprema
1. Pečene paprike očistiti od peteljki i semena te iseći na kockice.
2. Crni luk takođe iseći na kockice, a beli luk i peršun što sitnije iseckati. Mesnatu slaninu iseći na trake.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati me snatu slaninu te i nju kratko propržiti.
4. Potom dodati pečenu paprike, sipati 1 dl vode i dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Na kraju dodati peršun, ajvar i parmezan pa promešati. 6. Špagete obariti u slanoj vodi, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti i preliti umakom od paprika.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!