Pripremа:
1. Razvući lisnato testo i vaditi željene oblike odgovarajućim većim kalupom.
2. Dobijene oblike ređati u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene i ne narastu.
3. Gotove oblike izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohlade, a zatim im izdubiti sredinu, ali ostaviti dno.
Fil:
1. Crni luk sitno iseckati i izdinstati.
2. Iseckati belo meso na kockice, dodati ga luku i dinstati dok meso ne omekša.
3. Ubaciti iseckanu slaninicu, oceđene šampinjone i mešavinu suvog biljnog začina, a potom posoliti i pobiberiti po ukusu.
4. Zatim umešati dve kašike brašna i pavlaku za kuvanje, pa ostaviti da se sve zajedno prodinsta oko 5 min.
Finalni postupak:
1. Pečeno lisnato testo napuniti pripremljenim filom i vratiti u rernu da se kratko zapeče.
2. Servirati i služiti dok je još toplo.
Samo torte i kolači, i ništa više!
RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!
Proverite i ove linkove!