Start Glavna jela Testa Pastrmajlija

Pastrmajlija

Pastrmajlija
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 65 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1 kg brašna
40 g kvasca
1 kašičica šećera
½ kašičice soli
700 ml tople vode
so, biber
250 g mladog kajmaka
300 g pastrme
50 g putera

Priprema:

1. Brašno pomešati sa solju, dodati nadošao kvasac i umesiti testo. Ostaviti da odstoji i naraste.
2. Naraslo testo premesiti na pobrašnjavljenoj radnoj površini i iseći na šest jednakih delova pa premesiti i oblikovati jufke.
3. Svako parče rastanjiti na debljinu oko 3 mm i oblikovati u elipsoidni oblik i formirati čamčiće.
4. Na sedinu testa naneti malo kajmaka, pa položiti šnite pastrme i dodati malo suve ljute papričice.
5. Peći u ugrejanoj rerni na maksimalnoj temperaturi oko 10 minuta.
6. Puter rastopiti pa premazati pečeno testo i ostaviti da omekša.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!