Paštrnak ublažava plućne tegobe!

Paštrnak ublažava plućne tegobe!

SHARE

Opis:
Ovo tvrdo korenasto povrće voli hladnu sredinu, jer tek na nižim temperaturama skrob pretvara u šećere i na taj način dobija slatkasto-orašastu aromu. Iako liči na šargarepu, paštrnak je svetle, krem boje i tvrde, drvenaste teksture, koja omekšava prilikom kuvanja.
Kupovina:
Potražite paštrnak male ili srednje veličine bež kore. Može se naći tokom cele godine, ali najbolji je u periodu od jeseni do proleća, kada bi trebalo da je bez mrlja i čvrst. Prodaje se samo kao koren, bez zeleniša, dok se koren zeleni prodaje zajedno sa lišćem, tj. peršunom.

Skladištenje:
Kao i drugo korenasto povrće, treba ga dobro uskladištiti. Neopran paštrnak zamotajte u ubrus, stavite u kesu i čuvajte u frižideru maksimalno dve nedelje.

U kuhinji:
Operite spoljašnjost paštrnaka i ogulite. Odsecite vrhove i isecite ga na komade. Zatim ga obarite, a potom ga ispržite ili izdinstajte kako bi dobili ukusan prilog. Kada kuvate čorbe ili supe, u poslednjih pola sata kuvanja dodajte peršun za dodatnu aromu.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?