Start Glavna jela Riba Pečena pastrmka punjena limunom i mirođijom

Pečena pastrmka punjena limunom i mirođijom

Pečena pastrmka sa prelivom od belog luka i peršuna
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 kg očišćene pastrmke
4 limuna
2 veze mirođije
so, biber
maslinovo ulje

Priprema:

1. Ribu dobro oprati i začiniti sa spoljne strane, a posebno obratiti pažnju na unutrašnjost.
2. Unutrašnjost ribe napuniti sa 2-3 koluta limuna i mirođije po ukusu.
3. Ribu poređati u veliki pleh obložen papirom za pečenje.
4. Preliti maslinovim uljem i dodatno začiniti.
5. Prekriti drugim listom papira za pečenje i peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko pola sata.
6. Ukloniti papir za pečenje i ostaviti ribu da se još malo peče, koliko da porumeni.
7. Pre služenja izvaditi limun i mirođiju iz ribe.
8. Ribu poslužiti uz prilog od barenog povrća i preliv od peršuna i belog luka.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!