Start Glavna jela Riba Pečeni bakalar sa krompirom i artičokom – ukus koji ćete poželeti

Pečeni bakalar sa krompirom i artičokom – ukus koji ćete poželeti

Pečeni fileti bakalara sa krompirima
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

500 g fileta bakalara
(ili druge bele ribe)
3 krompira
1 artičoka
so, biber
½ limuna (kora)
peršunov list
maslinovo ulje

Priprema:

1. Krompir dobro oprati, oljuštiti i narezati na manje komade. Staviti da se kuva oko 15 minuta u posoljenoj vodi (ne treba da bude potpuno kuvan).
2. Na list aluminijumske folije naneti malo ulja. Dodati začinjen bakalar, očišćenu i na četvrtine presečenu artičoku, a zatim i oceđen krompir.
3. Sve dobro začiniti, posuti seckanim peršunom i struganom korom limuna. Dodati još malo ulja, ako je potrebno.
4. Uviti kao peketić i staviti u pleh ili vatrostalnu posudu da se peče u ugrejanoj rerni na 200C oko pola sata. Pred kraj pečenja, foliju razmotati, pa ostaviti da se riba i povrće peku još desetak minuta tj. da tečnost, koju je riba pustila, reducira.
5. Poslužiti dok je toplo, uz sezonsku salatu po izboru.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!