Start Glavna jela Riba Pečeni losos sa povrćem

Pečeni losos sa povrćem

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 minuta
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ kg lososa
1 glavica crvenog luka
3-4 manja paradajza
2-3 čena belog luka
3 kašike maslinovog ulja
so, biber
list peršuna

Priprema:

1. Ribu oprati i obrisati papirnim ubrusom, začiniti sa svih strana, prekriti najlon folijom i ostaviti pola sata u frižideru.
2. U vatrostalnu posudu položiti pripremljenu ribu, dodati očišćeno i usitnjeno povrće pa obložiti alu-folijom.
3. Peći u dobro ugrejanoj rerni na 220ºC oko 20 minuta.
4. Skinuti alu-foliju, promešati povrće, posuti seckanim peršunom i nastaviti pečenje još desetak minuta.
5. Poslužiti odmah uz bareni pirinač ili krompir pire.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!