Start Glavna jela Meso Pečeni pasulj s kobasicom

Pečeni pasulj s kobasicom

Foto: Pošalji recept

  • 2½ h
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g pasulja tetovca
malo sode bikarbone
2-3 veće glavice crnog luka
3 paprike babure
2 para svežih domaćih kobasica
mešavina suvog biljnog začina
crvene mlevene paprike
biber
ulje

Priprema:

1. Pasulj potopiti u vodu prethodno veče.
2. Dobro ga ocediti, a zatim kuvati u prvoj vodi s malo sode bikarbone. Ponovo ga procediti, te skuvati do kraja u drugoj vodi.
3. Luk iseći na deblja rebarca, pa ga isprižiti na malo ulja. Dodati papriku isečenu na kockice i pržiti je dok ne omekša.
4. Posuti mešavinom suvog biljnog začina, biberom i crvenom mlevenom paprikom po ukusu .
5. Sjediniti povrće i pasulj u vatrostalnoj posudi i dobro promešati. Zatim ga preliti vodom u kojoj se pasulj kuvao (da ogrezne).
6. Poređati domaće kobasice i peći na 180°C oko sat vremena.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!