Start Glavna jela Povrće Pečeni punjeni paradajz

Pečeni punjeni paradajz

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 8 velikih paradajzova
– 1 crvena paprika, sitno seckana
– 8 slanih inćuna
– 20 crnih maslina (bez koštica)
– 8 čeri paradajza
– 2 čena belog luka
– 1 šaka svežih listova bosiljka
– 2 parčeta starog hleba
– 50 g tvrdog sira
– so, biber
– 6 kašičica maslinovog ulja

Priprema
Paradajz operati, prepoloviti, odstranite unutrašnji deo i koštice, posoliti i okrenuti ih odrezanim delom na dole. Pomešati u posudi sitno naseckanu crvenu papriku, seckane inćune, masline sečene na pola, čeri paradajz sečen na pola, beli luk sitno naseckan, rendani stari hleb i bosiljak. Napuniti paradajz smesom, složiti ih na pleh, preko njih nariendati sir i preliti maslinovim uljem, posolite i pobiberiti.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni pokriveno folijom nekih 15 minuta, a onda otkriveno još desetak minuta.
Poslužiti toplo.

D.S.
Izvor: jutarnji.hr

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!