Start Zimnica Peglana paprika u filetima – zimnica kojoj ne možete odoleti

Peglana paprika u filetima – zimnica kojoj ne možete odoleti

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • mirovanje 8-10 h
  • 40 min
  • 8 tegli
  • Lako

Sastojci:

5 kg očišćenih paprika
3 l vode
100 ml alkoholnog sirćeta (9%)
2 kašike soli
5 kašika šećera
1 kesica bibera u zrnu
2 čena belog luka

Priprema:

1. Prokuvati vodu, sirće, so, šećer. Sačekati da provri i skloniti sa ringle.
2. Prethodno oprane, od semena i drški očišćene, na polovine ili četvrtine izrezane paprike preliti pripremljenim presolcem.
3. Zatim, dodati biber u zrnu i na tanke kriške izrezan beli luk, promešati i pritisnuti težim predmetom. Tako ostaviti da odstoji preko noći.
4. Sutradan puniti tegle, staviti pritiskače, naliti tečnosšću koju su pustile, zatvoriti i ostaviti na predviđeno mesto.

Ovde vas očekuje još recepata za zimnicu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!