Start Glavna jela Meso Pijane šnicle

Pijane šnicle

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 1 kg svinjskog mesa od buta
– 500 g šampinjona
– 2 dl crnog vina
– 2 dl paradajz soka
– 2 dl vode
– 4 kašike brašna
– 1 veza peršuna
– 1 glavica belog luka
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina
– biber

Priprema
1. Svinjski but iseći na šnicle, a potom ih istanjiti tučkom za meso. Začiniti po ukusu, uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju.
2. Šampinjone iseći na listove a peršun i beli luk iseckati što sitnije.
3. Šampinjone propržiti na malo ulja kako bi porumeneli, dodati beli luk, peršun i kratko propržiti.
4. Zatim dodati brašno i promešati. Sipati crno vino, paradajz sok i vodu, dodati začine po ukusu i kratko prokuvati kako bi se dobila odgovarajuća gustina.
5. U dublju zemljanu posudu sipati malo sosa, staviti pržene šnicle i tako naizmenično dok se ne utroši pripremljen materijal. Završiti sosom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!