
Sastojci:
1/2 pakovanja tost hleba
4 čena belog luka
250 g dimljenog lososa
50 g tunjevine iz konzerve
1 manja glavica crnog luka
100 g majoneza
100 g putera
100 g mariniranih šampinjona
2 kisele paprike
1 glavica zelene salate
mešavina začina, biber
ISPROBAJTE I… Tapase sa šunkom i mocarelom
Priprema:
1. Tost hleb ispeći, a potom dijagonalno preseći napola kako bi se dobili trouglovi.
2. Majonez i puter penasto umutiti. Zelenu salatu oprati, te listove iskidati na manje komade.
3. Papriku i dimljeni losos iseći na rezance.
4. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i dobro ocediti, crni luk i marinirane šampinjone što sitnije iseckati.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti smesu od majoneza, tunjevinu, crni luk i šampinjone. Dodati začine po ukusu i polako promešati.
6. Trouglove tost hleba natrljati belim lukom i premazati sa malo pripremljenog fila. Odozgo staviti list zelene salate, malo kisele paprike i dimljenog lososa.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net