Start Glavna jela Meso Pileća galija

Pileća galija

Guliver/Thinkstock

 

Sastojci:

– 2 veća pileća bela mesa
– 100 g suvog vrata
– 16 tankih listova šunke
– 8 manjih kiselih krastavaca
– 4 šnite sira trapista
– 8 crnih maslina
– 16 špargli iz konzerve
– 1 glavica crvenog luka
– 2 šargarepe
– 1 praziluk
– 1/4 glavice kupusa
– 0,5 ml ulja
– začin C, biber

Priprema:

1. Pileća prsa preseći na pola, te svaku polovinu zarezati po sredini i istanjiti tučkom za meso. Suvi vrat i kisele krastavce iseći na štapiće, luk na kolutove, praziluk i kupus na tanke rezance, a šargarepu izrendati.
2. Istanjene šnicle začiniti po ukusu, napuniti ih krastavcima i suvim vratom, preklopiti i dobro pritisnuti ivice. Špargle uviti u listove šunke, a šnite trapista i masline nanizati na čačkalice kako bi se dobio izgled jedara.
3. Punjene šnicle i umotane špargle propržiti na vrelom ulju da porumene, šargarepu, kupus i praziluk blanširati u slanoj vodi 5 minuta dok ne omekšaju.
4. Blanširano povrće staviti na tacnu za služenje, preko njega poslagati pečene šnicle, a na vrh svake šnicle zabosti jedro. Špargle prepoloviti pa poslagati sa svake strane šnicle po četiri kako bi izgledale kao vesla, a kolutove luka poslagati odgore po šnicli.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!