Start Glavna jela Pileća krilca s kuskusom

Pileća krilca s kuskusom

Clipboard13

Priprema:
1. Krilca sa batacima prorpžiti na vrelom ulju po tri minuta sa svih strana da dobiju boju. Krilca izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane.
2. Zatim pomešati sve začine i staviti u tiganj u kojem su se pržila krilca.
3. Kada začini počnu da šire aromu, dodati sitno seckan crni i beli luk, i seckan đumbir.
4. Nakon 5 minuta dodati tikvicu isečenu na kockice i paradajz isečen na kockice. Lepo promešati, pa naliti 250 ml vode i posoliti po ukusu.
5. Potom u tiganj vratiti krilca i ostaviti da se krčka na umerenoj temperaturi još nekih 30 minuta,
ili dok meso ne bude gotovo, a tečnost malo ne ispari.
6. Za to vreme prokuvati 150 ml vode i preliti preko kuskusa, pa poklopiti i ostaviti dva minuta da odstoji.
7. Zatim u kuskus dodati ulje ili margarin, te ubaciti sveže iseckane listove korijandera i po želji ljute papričice. Posoliti po ukusu.
8. Gotova krilca služiti sa saftom, u kojem su se kuvala, i kuskusom, uz svežu zelenu salatu.

Recept Emine Esapović iz Čonoplje
Recept Emine
Esapović iz Čonoplje

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!